maandag 3 december 2007

Groepsonderbouwing (Artikel 1)

Groepsonderbouwing RMC206C Nieuwsconsumptie Artikel 1

De vier artikelen die wij als groep gaan gebruiken om artikel 1 te schrijven zijn: Post 1 (week 46), Post 2 (week 46), Post 3 (week 46) en Post 4 (week 48).
Deze artikelen geven een goed overzicht over het verleden, heden en de toekomst van de technologie. Eveneens omvatten de artikelen een goede inzicht over het gebruik van de verschillende soorten media.

Niet alleen zijn de artikelen geschreven over het gebruik van de media in Nederland, maar ook buiten Europa. Hoewel de technologie wereldwijd op snelle toeren ligt, zijn de verschillen in nieuwe media en traditionele media overal ongeveer hetzelfde. De krant en de radio zijn nog steeds even populair.

Het artikel dat wij gaan schrijven zal voornamelijk op het verleden, heden en toekomst liggen. Wij hebben verschillende artikelen opgezocht die relevant waren, waardoor wij een goed beeld konden scheppen over de ontwikkelingen.

slaapkrant

Post 1 (week 46)

Dit artikel heeft betrekking tot de populariteit van de traditionele media. Vanwege het feit dat internet steeds een belangrijkere rol gaat spelen, is er nog een grote doelgroep die zich nog veel met de papieren krant en radio bezighoudt. Dit kan van grote belang zijn voor het artikel.

Post 2 (week 46)

In dit artikel wordt er een speculatie gedaan op de toekomstige technologische trends.
Vanwege het feit dat wij het heden en de toekomst willen verbinden, is dit een goed artikel om ons op te verdiepen. Natuurlijk zullen wij ook kijken naar het verleden. Zo ontstaat er een: verleden-heden-toekomst artikel.

Post 3 (week 46)

In dit artikel wordt er vooral opgesomd dat veel mensen uit onderzoek een helder gepresenteerde verhaal beter onthouden en geloven. Dit is voornamelijk onderzocht onder de lezers van papieren kranten. Wanneer ze een artikel hebben uitgekozen, lezen de mensen deze ook uit. Normaal gesproken zou je denken dat veel mensen op het internet nieuws vergaren en deze ook eerder geloven. Uit onderzoek blijken deze gegevens toch anders te liggen.

Post: 4 (week 48)

Het laatste artikel dat we gekozen hebben gaat over de ouderen die later meer up-to-date zijn dan de ouderen van nu. De oudere generatie loopt in de toekomst gewoon mee met de technologische ontwikkelingen. Je kunt hierbij denken aan de ontwikkeling op het world wide web en de verschillende relevante toepassingen.

Dit is een belangrijk punt vanwege het feit dat de ouderen later mee gaan in de ontwikkelingen. Niemand blijft echt achter. Voor nieuwsconsumptie zal dit heel veel betekenen in de toekomst omdat de “ouderen” dan ook mee gaan met de “nieuwe” manier van nieuwsconsumptie. Ook een goed punt voor het artikel dus.


Geen opmerkingen: